Blog

Aklımızdan geçenler karşımıza reklam olarak çıkıyor!


Yayımlama Tarihi : 21.02.2022 - 10:51
Ekleyen : Yönetici
Kategori : Teknoloji Dünyası
Okuma Sayısı : 36
Beğeni Sayısı : 11
Paylaşım Sayısı : 9

Aklımızdan geçen veya arkadaşlarımızla telefonda konuştuğumuz bir konu reklamlarda karşımıza nasıl çıkıyor?

Arkadaşlarınızla konuştuğunuz bir konunun internet reklamlarında karşınıza çıktığına şahit olmuşsunuzdur.

Peki bu nasıl oluyor?

İlk olarak kullandığımız uygulamaların, bizim iznimizle ortam dinlemesi yaparak bizleri dinlediğini ya da paylaştığımız fotoğrafları, o fotoğrafların altına yazdıklarımızı ya da özel mesajlaşmalar yaparken yazdıklarımızı izlediklerini bilmemiz gerekiyor.

Yüklediğimiz uygulamalar, telefonlarımızdan kimliğimiz, konumumuz dahil olmak üzere tonlarca veri elde ediyor. Elde ettikleri bu verileri işleyerek hizmet ve ürün satışı yapan kurumlarla para karşılığı paylaşıyorlar.

Aklımızdan geçenler karşımıza reklam olarak çıkıyor!

Çevrenizdeki kişilere göre reklam çıkabiliyor!

Telefonunuz düzenli olarak başka bir telefonla aynı konumdaysa bu bilgi not alınıyor. Sık sık iletişim halinde olduğunuz yakınlarınızın bilgisi alınıyor. Reklamcılar sizin ilgi alanlarınıza ve tarama geçmişinize ulaşabildiği gibi yakın çevrenizdeki arkadaşlarınıza ait bu tür verileri de elde edebiliyorlar. Elde edilen bu bilgiler reklam verenlerle düzenli olarak paylaşılıyor.

Yapılan bu çapraz eşleşme sonucu, sosyal medyada ilgi alanınız olmayan ürünlerin reklamı çıkıyor görünse de aslında etrafınızdaki kişilerin istediği ürünler karşınıza çıkarılıyor.

Üstelik bunu sizin ve çevrenizdeki kişilerin ilgi alanına girecek şekilde, uygun takvimlerde ve daha pek çok duruma uygun senaryo ile karşınıza çıkarıyorlar ve böylece satın alma tercihlerinizi ticari çıkarları doğrultusunda yönetiyorlar.


https://www.birolulu.com/blog/yazilar/aklimizdan-gecenler-karsimiza-reklam-olarak-cikiyor/